Logo
Hotel Metropolis

Pe scurt, la TEDxBistrița – Beyond HumanIT, șase speakeri cu reputație vor vorbi despre schimbarea paradigmei sistemului educațional românesc: de la unul orientat pe competențe la un sistem bazat pe adaptabilitate. Miza acestui subiect provine din faptul că, în cele mai multe cazuri, studenții din România sunt nevoiți să-și dezvolte singuri abilitățile cognitive pentru a face față dificultăților viitorului.

Apoi, vor fi discutate tendințele modernizării, care, în ultima perioadă, depăşesc ritmul societății în sine, un exemplu în acesta sens fiind, desigur, tehnologia. Evoluția accelerată poate constitui un serios dezavantaj pentru generațiile mai vârstnice, care nu pot ține pasul cu acest proces şi cărora standardizarea tehnologiei (care va deveni necesară într-un final) le va ridica probleme serioase.

Nu în ultimul rând, se va discuta despre AI (Inteligența Artificială) și Big Data, ale căror popularitate și utilitate sunt necesare în tot mai multe domenii. Deși, în prezent, pentru unii acestea reprezintă o parte semnificativă a mediului lor de muncă, pentru alții, mai târziu, va deveni o necesitate. Se preconizează că, pentru a se obișnui cu noile tehnologii, va fi nevoie de un parcurs treptat și dificil.